tirsdag 16. september 2014

Nugattikake



 
I kveld var vi skjessene, Studenten og jeg.
Da måtte det lages noe godt :)
Fant en oppskrift på nettet,
nugattikake i kopp.
Fornøyd med funnet, satte jeg i gang.
 
 
Green gate koppene mine ble tatt frem,
fylt under halvveis opp som det sto i oppskriften,
og puttet dem i micro ovnen :)
 
 
Ehhhh, ja..........
Hadde jeg lest oppskriften godt nok,
så hadde jeg nok sett at det sto et lite egg.
Et stort egg får deigen til å flyte over ;)
 
 
Altså - pent ble det ikke,
men det smakte utrolig godt :)
Søt behovet dekket for i dag!
Oppskrift skal du få, for den er vel verdt å prøve :)
Og oppskriften fant jeg her.
 
 

                                   Ingredienser  

                                                                        
                                                   - 1 lite egg
                                                   - 3 ss nugatti
                                                   - 3 ss nøytral matolje
                                                   - 3 ss melk
                                                   - 4 ss sukker
                                                   - 4 ss hvetemel
                                                   - 3 ss kakao
                                                   - 0,25 ts bakepulver

  Fremgangsmåte
Rør sammen egg, Nugatti og olje. Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.
Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.
Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.
Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.
Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.
Server kaken varm og nylaget!
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Oi! Bra det smakte godt, så den ekstra oppvasken ikke gjorde noe. Jeg prøvde en slik type oppskrift for en stund siden, men den fikk konsistens som en svamp...

    SvarSlett
  2. Godt den smakte godt da. Men jeg tør ikke tenke på oppvasken etterpå......
    Tidligere laget jeg mye eggerøre i en kopp i microen, men oppvasken var pyton. Egg sitter jo såååå fast!
    Jeg hadd engang en oppskrift på microsjokoladekake, som ble laget i en ildfast form. Den smakte faktisk ganske godt.
    I dag ble det KJØPT kake, siden jeg bakte brød. Det holdt med en bakst i dag, synes jeg. ;)

    SvarSlett
  3. Ja, den så ikke så pen ut etter en tur i ovnen, men smaken er jo det viktigste. Deilig å skeie ut med litt usunt iblant:-) Klem Marianne

    SvarSlett
  4. Veldig smart ide.
    Sjokoladekake er veldig godt.
    Synd at det ble litt mye søl, men så lenge smaken ble god så er jo det bra. :-)
    Ønsker deg ei riktig God Helg!

    SvarSlett